Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Αφιέρωμα στις αφίσες του ΕΚΕΒΙ


Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) από το 2000 είχε ξεκινήσει να τιμά μέσω αφιερωμάτων μεγάλους λογοτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται συμβολικά στις 21 Μαρτίου το ΕΚΕΒΙ διοργάνωνε κάθε έτος μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τον τιμώμενο ποιητή. Ανάμεσα στις δράσεις ήταν και η δημιουργία αφισών με στίχους ποιητών. Οι αφίσες με τους στίχους "ταξίδευαν" με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και από το 2011 (αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη) για πρώτη φορά φέτος ταξίδεψαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας,

Μπορείτε παρακάτω να βρείτε κάποιες από τις αφίσες του ΕΚΕΒΙ οι οποίες αξιοποιήθηκαν σε δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης από την εκπαιδευτική κοινότητα του γυμνασίου Μακροχωρίου τη σχολική χρονιά 2011 - 2012 αλλά και του Μουσικού Σχολείου Βέροιας από το 2012 και μετά. 














































ΑΦΪΣΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας εμπνεόμαστε από τις καμπάνιες ποίησης του ΕΚΕΒΙ και υλοποιούμε τις δικές μας καμπάνιες ποίησης από το 2012 μέχρι σήμερα.
Περισσότερα εδώ

Ενδεικτικά κάποια αφιερώματα μπορείτε να δείτε παρακάτω



Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τάσου Λειβαδίτη 

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2022




Τα δέντρα ανθισαν... ποιήματα Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021


ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ για τον Τάσο Λειβαδίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου